30 януари 2011 г.

Как се гледа на кафе или какво да правим, ако открием наличието на трето око върху себе си

      
       От години имах смътни подозрения, че нещо странно ме сърби между очите (сигурно и вие понякога го имате това усещане – сърби те, пък не знаеш къде да се почешеш). Ходих при десетки дерматолози, психолози, други „-ози”, психиатри, психопати (последните си бяха едни доста обогатяващи срещи), но напразно. Докато един ден то просто се отвори – третото око.                     
        Ти него не го виждаш, но то те вижда – изобщо, голямо гледане, голямо нещо.

        Реших незабавно да го вкарам в употреба преди поради някакъв третоочен каприз да е решило да се затвори и да се чудя после каква е паролата: „Сезам, отвори се!” ли, „Око, отвори се!” ли, що ли.
        Веднага сварих едно турско кафе в джезве, както си му е редът, и – о, смокини и черници! – пред мен се откриха незнайни тайни (незнайни за вас, знайни за мен). 
И за да не си помислите, че само седя и се фръцкам надуто тука, ще ви разкрия как се гледа на кафе. Тарифите си ги определяте сами.

Нужни съставки:

1 трето око (по възможност отворено)
1 ч.л. кафе (мляно)
1 ч.л. захар (бяла кристална)
1 ч.ч. вода

Приготовление:

Смесете съставките и ги кипнете в джезве (третото око не е нужно да го кипвате). Кипването повторете три пъти. Свалете от котлона и налейте в бяла порцеланова чаша. Дайте на клиента си да изпие кафето и обърнете чашата върху чинийката да се отцеди за 5 мин. Предупредете клиента си да не изпива всичката утайка, колкото и да му се иска,защото няма да има на какво да гледате после.

Насоки за гледане:

1. Ако докато сипвате кафето в чашата, се образуват мехурчета, на пари е.
2. Ако има дълги ивици утайка от дъното към ръба на чашата – ще пътувате.
3. Ако има заек, страхувате се от нещо.
4. Ако има птица, новини ще получите.
5. В зависимост от количеството МПС (Мръсно ПодСъзнание), може да видите и разни неприлични неща в чашата. Тях не ги тълкуваме.
6. Накрая давате на клиента да завърти палеца си върху дъното на чашата с утайка (облизването на палеца след това не е задължително). Каквато фигура се получи, това му е на сърцето.

Очаквайте скоро „Как да гледаме на ръка”

2 коментара:

  1. Мими, не съм предполагала за мене си наличието на трето око, ама ей на ти го доказваш туканка, щот' по принцип тъй си гледам ;))

    ОтговорИзтриване